Aku Sayang Kamoo!!

Wednesday, 7 December 2011

Komputer Oh komputer...

Dah lama sangat rasanya aku tak up date blog nih...bukan tak nak update..tapi tiap kali aku bukak komputer nie bila nak new post jer dia running...aku nie bukannya jenis celik komputer sangat kalau bab2 godek nih...tapi aku godekkan jugak la...lantak la pas nie nak terbako ker..apa2 ker...aku tak pedulik dah....

Tapi harus diingatkan komputer dah terang2 tulis 'HAK MILIK KERAJAAN'...jadik kalau nak buat sesuka hati tu fikir la dulu...bukannya hak milik anda...jadik bebalik pada cite aku nie...aku nak tepon unit IT serba salah tau...camaner aku nak citer ngan pegawai tu..takkan aku nak cakap "encik komputer saya ade masalah, bila saya bukak blog saya nak new post dia x kuor..dia running jer.."  itu namanya pergi serah leher sendirik!!
kang nanti kata aku takde keje lak...orang suruh wat keje...ko datang keje berblog..mampuss!!!  isk..isk..isk..x buleh jadik nie...camaner pn aku kena gak godek2 sendiri...tawakal jer la...

Bukak la control panel bagai...on off kat situ mana2 yang aku rasa patut la...tak jugak boleh...betul la aku nie buta IT..tapi aku takkan menyerah mcm tu je...aku pergi try kat komputer member lak, eh...buleh pulak bukak..maknanya komputer aku memang masalah...hati dah sakit nih, tahap kesabaran dah lebih tahap berjaga2 nih....camaner nih...help me!!!!!!!

Akhirnya hari ini aku berjaya jugak...so boleh la berblog kembali..tiba2 aku tersedar tentang khilaf diri, bak kata pepatah sabar itu separuh daripada iman, sabar la jika dugaan datang menguji kamu...usaha itu tangga kejayaan..jangan sesekali kita menyerah kalah atas dugaan yang datang.percayalah adanya usaha..ada kejayaannya.....



Retired Woman Hitting Computer Animated Clipart




Inilah aku seadanya...thankz for reading....

2 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

syabas!boleh la berblog balik.cepat sket buat entry kat hard rock.ahaks

mekjangok said...

dapat jugak akhirnya..dah puas godek2..