Aku Sayang Kamoo!!

Wednesday, 28 December 2011

Melaka Part 2

Masih lagi cuti-cuti kat Melaka...bagi aku kampung mentua dgn kampung sendiri sama jer...janji enjoy! Cuma bila balik kampung mentua nie..suasana kampung terasa sgt, bgn pagi dapat dengar ayam berkokok, keliling banyak pokok buah-buahan, berbeza ngan kampung aku...betul2 dekat ngan pantai...dikelilingi pokok2 kepala yang berliuk-liuk apabila ditiup angin, kekadang terdengar daun2 bergeseran bila ditiup angin..cewah..mcm best kan?!








Dah selesai minum pagi  aktiviti mengait buah rambutan pulak, sekarang nie musim buah-buahan, umah MIL nie memang ade pokok rambutan kat laman dia, nak mkn jer amik terus dari pokok..fresh jer..



hehehe..inilah bapak mentua aku...dah tua masih lagi kuat, dah larang jgn panjat...dipanjatnya jugak,biorkan jer...janji dia gembira anak cucu dia balik...


My hero seronok mengutip buah rambutan...kutip 2 tangkai jer..selebihnya main,lastly aku yang kena kutip..



Dah kutip2 sume..asingkan daun2nya kemudian ikat kemas2..



Hasilnya.....



Yang nie pon sodap!!..


 Petang pulak aktiviti membasuh kereta, budak berdua memang la suka...coz dapat main air, berjam2 pun takpe...yang penting diaorang enjoy..kalau kat kl      takdenyer main2 cenggini, nak basuh kete gi car wash jer...



Balik dari melaka singgah umah kak ipar kat shah alam hantar buah kat depa, tengok tuh...kemain lagi melayan citer upin ipin, mcm nie la selalu bila pergi umah kakak ipar....berebut2 nak main komputer,mcm tahu2 jer...tapi budak sekarang nie cepat pandai, ajar skit jer dah boleh..kekadang risau gak!!


Minggu depan cuti lagi...seronoknya kalau macam nie kan? sekejap jer dah nak masuk 2012..cepatnya masa berlalu,sedar tak sedar umur pun dah meningkat..rasa mcm umor  21 tahun lagi..hehehehe

10 comments:

Papa PUSS said...

salam

nak setangkai rambvutan kuning tu..
alorghh... sedapnye semua..

hati2 bila anak2 pandai
guna komputer hehe..

Suhami Ahmad said...

seronoknya bercoti di kampung....

p/s : Atok tiap2 minggu balik kampung...hihi :p

mekjangok said...

Papa Puss: buless..dtg umah den..itu la kekadang takut jugak budak2 sekarang nie..tp kak umah takde komputer..bagus kan?hehhee

mekjangok said...

Suhaimi: tiap2 minggu blk kg? ermmm..awek kat kampong ek? dah kantoi...hahahaha

Papa PUSS said...

Alorgh umah deme dekat mana?
nak juga rambutan tu..
kalau xleh g tlg la post curier ke.
hahaha...

bagus2x umah xyah ada komputer..
tapi ibu dia update blog guna ape lak ni.. hehee

NoorHafiy Budax Lanun said...

Assalam, seronok dapat balik kampungkan... yang bab rambutan tu aku suka sangat... hahah... ari tu memang pelahap habis buah rambutan aku kerjakan... hahha...

mekjangok said...

Papa Puss: okess..dtg jer umah kat melaka


guna komputer opis...oke kan?hahahaha

mekjangok said...

salam budak lanun..nampak muka mcm kaki makan nih...hahahaha

Rizawati Abd Rahman said...

hhuhuhu.. aku mai umah ko ek kutip rambutan. leh arr leh arr..

mekjangok said...

Rizawati: meh la..kalau dok dekat2 10 kilo aku bagi ko...hikhikhik