Aku Sayang Kamoo!!

Wednesday, 7 December 2011

Bila Rezeki Datang...

Alhamdullilah...bila rezeki datang kepada kita,bersyukur la kepadanya kerana masih lagi melimpahkan rezekinya kepada kita yang kadangkala terlupa untuk mensyukurinya..tak kira la ia datang dalam bentuk apa sekalipun...contohnya bonus yg korang akan dapat tak lama lagi...rezeki tuh, tetiba dapat duit menang peraduan yg kamu pun x ingat peraduan apa yg kamu sertai...iye la..isi minyak kete pun ade peraduan,gi beli barang umah pun ade contest...watever la...orang blanje pun rezeki gak namanya tuh...hehehehehe..

Sebenar-benarnya aku nak cite arini mak hayam aku blanje aku and the geng...saje jer mukadimah panjang2..ingatkan diri supaya jangan lupa mensyukuri pada rezeki yang datang..jangan asyik seronok jer bila dengar orang nak blanje...dengar jer orang nak blanje..dah terkinja-kinja mcm monyet...hehehhehehe..

So arini dia blanje kami kat Hard Rock Cafe...plannya nak gi Concorde Hotel....memang dah pergi pun, tapi meja semua dah penuh kerana ada seminar dari jabatan mana ntah la...aku pun tak dengar sangat pelayan tu cakap...whatever la...sebenarnya ini kali pertama aku masuk Hard Rock Cafe nih...korang nak gelakkan aku, gelak jer la..aku tak kisah...memang aku tak pernah masuk..aku pernah lalu jer kat depan tu....time lunch pun ramai gak datang lunch kat sini...harganya pun boleh tahan jugak...jom layan gambor yang aku amik...



hahaha...nie aku snap senyap2..masa ni kat concorde,tgh bincang2 nak makan mana..masing2 tension jer..masing2 dah beriya2 nak makan kat situ..skali dah penuh...



Yana & Ira.... model gediks-gediks
                        
Sambil tunggu makanan sampai kitaorang posing2 dulu....maklum la first time masuk sini...
Air nie memang aku saje amik dari atas....yang limau tenggelam tu ais lemon tea,pastu yg ade cherry tu  manggo ape tah..payah nak nyebutnya, yang ade limau ngan lemon itu air berry cool...lebih kurang mcm tu la...harganya dalam RM25 keatas...
                            
Mak Hayam aku order Lemon Chicken...harganya RM32.00,



Aku ngan Yana lak order BBQ Chicken..harganya RM32.00, ayam dia besar sgt..memang tak boleh habis la....

Haa...ini pulak si Ira yang order..namanya New York Strip..harganya RM85.00  hinggitt!! hahahha...daging dia daging lembu jer...



                               
   Tengah makan pun bergambo lagi....biasa la...rasa diri cantik,tak pernah tak cantik...kuikuikui


Jeng3....bil sudah sampai....terkejut aku...mak aihhh..lunch saje sampai RM300 lebih...mcm orang kaya jerk...



                             
Inilah mak hayam aku...dah nak pencen tahun depan,tapi aku harap dia sambung la sampai 60, ha ko..dah tua tapi berjiwa muda,gila2 mcm kami.....
Buat mak hayam...terima kasih kerana sudi belanja kami makan2....walaupun kami tak pernah belanja walau sekalipun...tak pernah meminta balasan, aku cakap terus terang aku tak mampu nak blanje mak hayam tempat mcm nie...tapi aku janji 1 hari nanti aku akan blanje jugak walaupun makan kat gerai tepi jalan..hahahaha...sedap pe makan gerai kat tepi mcm tuh...yang penting aku ihklas...i love u boss...hahahaha..





Inilah aku seadanya....thankz for reading...




4 comments:

La Majid said...

kak bestnya..kim salam kat mak hayam, mintak dia blanjer saya plak..

Nur Raihana Abd Rahim said...

mak hayam tak mkn geria tepi jalan.takde econ nti berpeluh ketiak.ahaks.hari ni jgn lupam ak hayam nak blanja kat secret recipe plak.ahaks.alhamdulillah

mekjangok said...

La Majid: dah sampaikan..kalau nak soh blanje moh tukor dok cini...hari2 blanje...kuikuikui

mekjangok said...

Nur Raihana: iyer ke...takpe ketiak basah bules lap ngan tisu..hahahhaa