Aku Sayang Kamoo!!

Wednesday, 28 December 2011

Melaka Part 1

Morning uolsss...ari nie aku dah ok skit, takde nak emosional sgt kat mat afrika tu...mood baik untuk berkongsi cerita tentang cuti-cuti meri kismes kat MELAKA..balik sana pun tak kemana pun..cuma memenuhi undangan kahwin jer...lagipun masa balik aritu asyik hujan jer..masa tu la kemain ramai yang buat kenduri kawin..takpe la, ujan2 nie syok kawin....sojuk!! So bila balik umah mak mentua nie tak leh la nak bangun lewat2 seperti yang selalu aku buat bila hujung minggu...hehehehe...sama la jugak ngan uolss kan...







Pagi-pagi bangun jer si aman nie dah bising2 ajak kluor..katanya nak nengok ayam..so aku ikutkan jer..bagi dia main2 kejap kat laman tu..maklum la, kat kampung boleh la nak nengok ayam itik..kalau kat kl mana ade...itu yang 'jakun' skit tu...





MIL ni memang suka bercucuk tanam..kali nie aku balik dah berbuah nenas nie..harap2 takde ler yang curik, jgn tak tau..nenas pun nak dicurinya, kesian MIL..dah tanam ,siram bagai pokok tu, bila dah masak..esoknya nak amik dah takde,MIL cakap nenas nie memang best..manis sgt..berbeza ngan nenas biasa yang selalu kita makan tu..buahnya besar dari nenas biasa...




My hero dah siap2 nak gi kenduri..si abg tu menangis buat perangai tak nak pergi kenduri, katanya bosan!.. kecik2 dah pandai cakap bosan..ntah sape ngajornyer...si adik tak kisah..janji berjalan mesti ajak dia..kalau tak melalak kalah suara pompuan!



MIL and azim..dia makan paling banyak sekali!..feberet dia sambal ayam...gi mana2 kalau ade sambal..tak kisah la sambal ape,janji sambal..memang berselera la makan...


Me And Aman...sweet bila wat muka mcm tu...hehhe



Balik kenduri masing2 tido...kekenyangan...biasa la budak2, bila dah kenyang senang nak tido..so senang la nak layan tb..kalau tak berebut remote la ngan 2 hero nie...asyik nak nengok kartun manjang...tension aku!!

8 comments:

Cikpuan rara said...

kalau kenduri mst diet hilang.lepas mkn tido.ah nikmat.hehehe

Nafisya Ismail said...

waaaa... ada 2hero yang cute. hehe

mekjangok said...

Cikpuan rara: camaner nak diet..asyik makan memanjang..hehehe

mekjangok said...

Nafisya: harap2 pas nie dapat heroin lak..amin..heheh

fiey zara malaiqa said...

teringin nak balik kg..pun kat melaka :)

mekjangok said...

fiey zara: wah2..org melaka kome yerk..

Suhami Ahmad said...

hihi....best klo duk kampung.... =)

mekjangok said...

suhaimi ahmad:eh2..ado atok..den baru jo pogi umah(blog)atok td..