Aku Sayang Kamoo!!

Thursday, 17 November 2011

Layan....

Kalau korang sume nak tahu, selain hobi aku baca novel, aku mmg suka baca komik...especially buku lawak GILA-GILA (betul ker komik nie...confius la), dari dulu mmg itu jer yang aku dok beli sampai la dah kawin,dah beranak itu la yang aku ngadapnya,sekarang suami aku dah tahu buku feberet aku,kalau ternampak jer buku tu terus jer beli....bagi aku baik layan kartun dari dok layan citer2 artis nie...otak relaks, mulut pun x caruts bukan2...tgh2 marah pun boleh cool layan kartun nie...so x perlu aku nak membebel ntah apa2...jom layan 1 citer nie...

Minyak Wangi 
Kejadian ini terjadi pada suatu terminal bas ketika menjelang perayaan. Ketika itu terminal penuh sesak, sehingga untuk berjalan pun susah. Seorang perempuan, dengan susah payah akhirnya dapat duduk di satu seat yang masih lagi kosong.
Kerana lama sangat menunggu tetiba perempuan tadi terasa ingin membuang air kecil .... kacau² fikir perempuan ini.
Kalau turun, hendak ke tandas, tempat duduk ini tentu akan menjadi milik orang lain.
lantaran itu, perempuan itu membuang air kecil disitu ( seat sebelah nyer )

Tak lama kemudian datang seorang lelaki yang hendak duduk di sebelah perempuan tersebut. Melihat tempat duduknya basah, maka lelaki itu pun bertanya :

Lelaki : Maaf yer . . , mengapa tempat duduk ini basah ?

Perempuan : Oh . . maaf, ini . . anu . . , minyak wangi saya tadi tumpah . . , tak ada tutupnya . . . .

Kemudian lelaki tadi mengeluarkan sapu tangannya dan mulai membersihkan tempat duduk itu. Akan tetapi dia mula curiga dengan baunya yang lain, maka diciumnya sapu tangan itu . . . .

Akhirnya sambil tersenyum lelaki itu berkata : Wah . . . . . , kalau minyak wangi yang seperti ini . . , penutupnya ada pada saya....... 

1 comment:

Anonymous said...

minyak wangi??? idun pakcek tuu tersumbat ka???