Aku Sayang Kamoo!!

Thursday, 12 April 2012

Rindunyer!!

Assalamualaikum...


Alhamdulilah diatas izinnya aku masih lagi disini...bukan menyepi dari dunia blog nie, cuma keadaan memaksa...eceh!..hehehe...hari ni dah masuk 20 minggu dan itu bermakna dah 5 bulan aku mengandung..sekejap jer kan? Tapi kali ni banyak betul dugaannya....pregnant kali nie aku selalu je bleeding...itu antara sebabnya mengapa aku tak aktif sgt, aku risau....kalau ikutkan dah brape kali aku bleeding...maybe lain anak lain ragamnya...banyak yang aku nak stori kat korang...hehehehe...tapi yang peliknya aku bleeding bukannya uri kat bawah...ntah la, aku pun tak biasa dgn situasi mcm nie...first time jadik mcm nie...takde ler aku angkat berat2..takkan kemas umah pun leh bleeding kan?mungkin korang ade pengalaman bab2 nie?stori la kat aku skit...tp bila scan doc cakap anak aku ok jer...pastu bagi aku ubat kuat rahim, katanya rahim aku tak berapa kuat...lagi satu aku rasa salah aku gak....makan ubat tu waktu bleeding jer..patutnya kena makan hari2...hehehe...doc pun tak ckp..aku pun tak tanya...ini la padahnya..

Tapi paling aku suka bila doc pakar jantina anak aku nie!..jeng3...doc ckp kali nie anak aku gugurl...gembira tak terkira...jika betul girl..aku berterima kasih padamu ya allah...engkau maha mendengar setiap doaku...aku memang teringin nak anak perempuan, tiap kali lepas solat, itu la doa yang selalu aku panjatkan...kekadang aku selalu terbeli baju pompuan kat si aman tu...ingatkan lelaki...tp bila pakai seluar ketat kat kaki lak...hehehe...rasa mcm betul dah aku pilih...tp idok ler caler pink aku belikan...itu bukan silap lagi..itu dah kemaruk tuh....hehehehe...

Korang doakan la agar kali nie betul2 pompuan ek...nanti awal bulan 5 nie checkup lagi...kali nie minum air gula lak..tak penah2 aku minum air gula, nurse ckp nie prossedur baru...idok ler aku tahu..anak yg dulu ok jer...ini lagi la buat aku tension..riso ler jugak..tetiba dia kate ade kencing manis, tanya kengkawan...air gula tu bukannya kecik2 gelasnya...paling beso..ntah iye ntah idok...ntah2 kengkawan aku nie sesaje nak takutkan aku...aku kalau bab2 nie risaunyer lain mcm...kalu buleh aku nak dgr doc ckp kat aku camni 'ok.. baby awak sihat..awak pun takde masalah..nanti dtg chechkup sekian2 haribulang'hehehehe...buleh ker?

Disebabkan bleeding jugak la laki aku terpaksa bawak kete...selalunya sebelom nie naik motor jer..itu antara sebab kenapa aku bleeding...hehehe..ari nie baru la start naik kete..tension betul..kesian kat laki aku la...dia kalut la...takut tak sempat...kalu naik kete kami terpaksa la bertolak kul 6.30pagi, kalu dah 6.30 pagi maknanya antor budak2 tu awai ler...kesian kat makcik tu...pepagi dah ketuk pintu umah dia, si azim pulak terpaksa la gi sekolah awai..kesian dia, tp nak wat camaner dah...terpaksa, tengok la dalam 2 minggu nie naik kete...bila dah rasa ok skit..buleh la naik motor kot..korang tahu kan, jalan kat kl nie...jam memanjang...

Buat hubby terima kasih sanggup berkorban untuk aku, bukan setakat menempuh jem jer...tp sanggup menolong aku membuat keje umah...membasuh baju, mengosok baju..mengemop lantai dan sebagainya...masa aku tak ngandung pun dia buatkan...hehehehe...okes la...terima kasih buat korang jugak kerana sudi membaca celoteh aku hingga ke penghujungnya...

2 comments:

imie fatiema © said...

salam kaka,patutlah lama tak online.tahniah kak ye peknen,alhamdulillah kalau dpt gurl or boy,janji sihat,semoga akak sihat slalau wokey..jom singgah blog saya.

mekjangok said...

mekasih...doa2kan yer..nanti akak singgah..byk blog nak kena singgah nie..rindu nak tinggal jejak nih..hehehe