Aku Sayang Kamoo!!

Monday, 16 April 2012

Aktiviti Ujung Minggu..

Assalamualaikum...

Hai uolss...nak berstory lagi nie, sebelum tu nak tanya la..pernah tak korang pegi perpustakaan Awam Selangor yang terletak di seksyen 13 tu? yang skang nie femes la sejak dah direnovate...kalah Natinal Library kat jalan tun razak tuh..nak dijadikan cite ari minggu aritu hubby aku ade kelas kat s.alam...so aku melepak la umah kakak ipar..petang tu dia ngajak ler aku pergi library tuh..apelagi..pergi ler walaupun masa tu hujan renyai2..kami pegi pun dah pukul 4 lebih dah...library tu tutup kul 5, ingatkan sampai malam...

Tapi satu ler nak komen skit, tempat dia tak stategik la, masuk ikut Kelab Golf tu, pastu ade ler perumahan elit kat situ...kalu org yg tak pernah pegi mahunyer sesat tuh..bagi aku bila sebut jer library mesti la terletak kat tempat yg stategik, senang orang nak dtg, ade kemudahan bla..bla..bla...betul tak? tapi tempat memang cantik, kat luar biasa jer...masuk dalam cam kondo..hehehehe..jom layan gambor..


Nie tempat untuk kanak-kanak...kalau korang perasan, mak ngan bapak budak yg dok melepak kat bawah pokok tu..hehehehe..

Inilah rombongan cik kiah kami...aku takde la..coz aku yg amik gambor...tgk tu blurr2 jer...maklum ler nak cepat...dtg pun dah lewat...

Masih lagi di bahagian kanak-kanak...korang nak tahu komputer diaorang nie semua brand apple...DELL,HP...x main ek!..hehehe

Pandangan dari tingkat 4...tak silap aku lar...

Nie saje aku amik dari atas ke bawah...cantik kan? kalau nak real..korang pegi sendiri

Tak caya!...tgk tuh...brand apple kan?!...kalau korang nak tahu kat sini ade bilik GIM...rasa bosan baca buku...nak bersenam ker..pegi ler, ade satu bilik khas la...aku tak sempat nak amik gambo...

Pandangan dari bawah ke atas...belasah la..aku bukan reti amik2 gambo nie..janji leh tgk..hehehhe..

Okes...yg nie groundfloor...tempat untuk berehat kot..kat bawah nie ade bilik untuk tgk wayang 3D ngan XD,tp kena bayar la....yg 3D tu RM7 seorang...yang XD tu RM10 seorang...gambo tak sempat nak amik coz kalut nak keluar..

Rak buku pun cantik..aku suker..National Library kalau wat cenggini baru la best...

Bila dah masuk sini kena la posing skit...

Posing lagi....hehehehe..abaikan jer..

Itu la serba sedikit yang boleh dikongsi buat korang sume, memang berbaloi pergi,oh yer..selipar atau kasut korang jgn sesekali ditinggalkan kat luar, ade beg disediakan untuk simpan korang punyer sandals...jgn sesekali letak kat luar...aku dah kena dah pun...keluar2 sandals dah takder, rupa2nyer pak guard tu dah letak kat kaunter utama..pergi la korang carik..mano la den tahu...lagi satu diaorang punyer staff nie tak friendly...tanya sepatah jawab sepatah...mungkin bengang kot kena kije hari minggu..hahahaha...tak rugi la kalau bawak anak-anak datang sini...

3 comments:

imie fatiema © said...

huhu akak tau tak..aritu sy br survey kat library tu nk bwk anak2.,tp blum sempat masuk..dlm kelab golf tu kan,wah lawa rupenya dlm tu

mekjangok said...

dalam kelab golf..cantik...x rugi punyer..akak syorkan ko pegi lagi...

Nur chahaya abadiey said...

salam..terima kasih singgh blog nur..hehe.slam kenal kak.... cantiknye lib nie..law dekat mesti hari2 bertapa kt situ..hehehe...
seronoknya kalu dpt p.. :)