Aku Sayang Kamoo!!

Friday, 3 February 2012

Kuarters Kerajaan Part 1

Salam uolss...korang sume tak balik kampung ker, sape2 yg kije gomen tu..untung kan, leh sambung cuti...balik kampung, aku ritu dah pun balik kampung aku kat Terengganu...minggu nie turn balik kampung suami lak di Melaka...bercoti sakan ko...kat opis aku nie pun dah terasa sunyi...ramai yang bercoti...dalam dok2 mabuk2 nie, kalau bab berjalan tu laju jer aku...mabuk dah jadik nombor 2...hikhikhik...

Okess...kali nie aku nak kongsi skit pasal kuarters kerajaan nie, ade sesape yang dok kuarters gomen...untung la ek keje gomen, kuarters bagi, bonus bagi..ape lagi korang nak...hehehehe...termasuk la aku, actually aku pun dok kuarters..itu pun atas nama hubby aku, mesti korang pernah dgr kuarters kerajaan jalan u-thant, area desa pandan tuh...kat area situ kuarters besar2...sesape yang dah ade dlm senarai menduduki kuarters area situ mmg untung la....kekadang aku pun tak larat nak mengemasnya...jom layan gambo..


sebelum masuk kuarters nie aku menyewa di sri rampai,area wangsa maju tuh...tahun nie aku dah 5 tahun mendiami kuarters tersebut...psst..sofa tu aku baru jer beli..dari cavenzi..senang skit nak tgk tv...kalau tak sebelum nie kami baring jer depan tv anak beranak...hehehe..

okess...nie ruang menonton tv..rumah aku nie takde pape yg best pun..maklum la baru hidup berkeluarga...hehehe...ade kerusi,meja makan,tv..etc....itu jer..jati2 tu takde ler....

Nie aku amik dari pandangan hadapan, kat hall dia ade 3 bijik kipas, jenuh nak mengelapnya..ikut hati tu teringin gak nak cat umah nie, dah tanya bph dah...depa cakap buleh cat, tp nak kuor kena cat seperti asal balik...dah la umah nie besau...jenuh aku nak catnyer...kena upah org gamaknya..tunggu la budget 2012 nie..kot2 ade duit tersepak...

Kan aku dah cakap...takde pape...kerusi jerk...hehehehe...kuarters yg aku duduk nie ade 4 bilik, 3 bilik air dan 1 bilik stor......kalu korang perasan..sume barang dalam umah aku color brown(betul ker ngeja nih..)memang color feberet aku...beli pape pun mesti color tu..atomatik ko...kalau buleh dinding umah pun aku nak color warna tuh...hehehehe

Ha...aparment yang korang nampak tu adalah Perumahan Angkatan Tentera...sebelah jer ngan apartment kitaorang...


Nanti next entry aku upload bilik lak...pada sesape yang keje area kl dan nak memohon kuarters tu...baguih la..harap2 ini boleh dikongsi bersama-sama..mesti berkobar2 nak pindah kan...korang yg dalam permohonan tu..korang push skit bph tu...hikhikhik..aku pun tak tahu sampai bila leh dok sini..sampai masa diarah keluar..maka keluar la aku...sobsobsob..bagi peluang pada yang lain lak, harap2 jgn lagi la...hehehehe...

24 comments:

~SaL IjOu~ said...

omak aih..luas kot~ ^^

cucu atok dtg lawat cucu yg lain..hehe~ ;)

Nur Raihana Abd Rahim said...

wah dah beli sofa baru nampak :)

..murnie bt abdul rahim.. said...

tengah mabok ker?!!!!

mekjangok said...

hehehe..umah org..kalau umah kita best skit...nanti kita terjah blog u ekk..

mekjangok said...

nur raihana:hehehhe..dah lama la...segan nak ckp...

mekjangok said...

murnie: mabok...hahahahha....mesti ko jelezzz..

imie fatiema © said...

luasnya,ni rasanya quarters pegawai kan kak..

IMANSHAH said...

erm , umah ambo sempit..semi D..quarters gak

mekjangok said...

imie fatiema: a'aah imie..pegawai kecik2 jer..hehehe

mekjangok said...

imanshah:semi D...ok ape..mesti best dok umah atas tanah...leh bercucuk tanam..hehehhe

Cik Muda said...

mek, ni pegawai kelas bape mek? kalo mcm kitorang kelas G tak besar gini kan??

Anonymous said...

tak cantik langsonggg...wakakaka

Suhami Ahmad said...

wah....nampak luas dan besau...puas ati la kan

mekjangok said...

Anonymous: wakakaka...dengki la tu...hahaha

mekjangok said...

atok: alhamdullilah...tak sangka sebesar nie...

oNe_nIe said...

salam.
akk, nk tnya nk apply ni kat bph cmana yer kalo nk umah 2?mcm saya kerja kt kl sini jer..cmana kalo nk apply kuarters kat area kl nie jugak.Lagi satu kan akk, boleh ke nak apply sekarang sbb tahun depan saya dh nk kwen. jadi nk la cepat2 apply takutla xdapat ke..hehe..
harap akk dapt ajar saya sebab saya baru je join masuk gomen nie..huhu

mekjangok said...

oNe_nle:buka website bph...kat situ ade borang..kalau apply sekarang takut x dpt...tunggu kawin dulu..sbb dia nak kena sertakan sijil nikah nanti...kalau bujang nie payah la skit..yg studio x byk..ade pun kat jln duta jer rasanya...

Anonymous said...

Bujang pun boleh apply. .

norazimah mohamad tarmizi said...

asal keje gomen je kn xkire jabatan mane kn...best kuarters ni

norazimah mohamad tarmizi said...

asal keje gomen je kn xkire jabatan mane kn...best kuarters ni

norazimah mohamad tarmizi said...

asal keje gomen je kn xkire jabatan mane kn...best kuarters ni

Nisa Zara said...

Mek.. Nk tya brp lama mohon baru dpt ye ?

Nisa Zara said...

Mek.. Nk tya lama tak tgu nk dpt Qtrs :-(?

nurul sakinah said...

salam sis nk tny kalo keje cikgu blh ja mntak kan...
tapi saya mula keje 1/4 ni
blh dah ka mntak permohonan kuartes ni?